Verzekeringskeuring

Om een verzekeringskeuring wordt gevraagd bij het afsluiten van een hypotheek of een levensverzekering waarbij de aflossing wordt gedaan na uw overlijden. Van uw hypotheekverstrekker of verzekeringsmaatschappij krijgt u de formulieren die nodig zijn voor uw medische keuring. Vervolgens neemt u contact op met Keuringspraktijk Prins voor het maken van een afspraak.

De inhoud van de medische keuring verschilt per verzekeraar. Ook maakt het uit voor welk bedrag u verzekerd wilt zijn. Hoe hoger het bedrag waarvoor u verzekert, des te uitgebreider is de medische keuring.

De kosten voor het medisch onderzoek hoeft u bij de meeste verzekeringen niet zelf te betalen. Deze worden meestal door de verzekeringsmaatschappij na de keuring voldaan. Om niet voor verrassingen te komen staan, kunt u het beste hierover bij uw verzekeraar informeren.

De gegevens die wij uit de keuringen hebben verkregen worden opgestuurd naar de verzekeringsmaatschappij. De arts van de verzekeringsmaatschappij beoordeelt uiteindelijk of u wel of niet, of eventueel met een beperking verzekerd kunt worden.

De medische keuring bestaat in ieder geval uit:
Bloedonderzoek
Urineonderzoek
Lichamelijk onderzoek
Gesprek met de keuringsarts
De medische keuring voor verzekeringen duurt ongeveer 40 minuten.

Interesse?
Wil u direct een afspraak maken of heeft u nog vragen over de verzekeringskeuring? Dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier of bellen naar 0598 – 235 419